Groene Golf te gast bij Koffietijd!

Bij het ochtendprogramma op 12 november schoof onze Tim samen met deelnemers en ambassadeurs Linda de Munck en Hein Brekelmans aan de keukentafel voor een koffiegesprek met Quinty Trustfull en Loretta Schrijver.
 
De voorpagina kopte die dag met de snelheidsverlaging naar 100 km/u op de snelweg en ook bij koffietijd was dit onderwerp van gesprek tijdens de opening van de show. Er kon geen mooier duurzaam bruggetje zijn naar de Groene Golf. Want ook Loretta en Quinty vroegen zich af, duurzaamheid is een hot topic en we willen allemaal wel een beetje bijdragen, maar hoe doe je dat dan?
 
Eenmaal aan tafel begint Tim over zijn persoonlijke beweegredenen om de Groene Golf te starten. Een initiatief om de wereld een beetje beter te maken en hoe een groot verschil klein kan beginnen. We hebben namelijk samen, met elkaar, met 1500 mensen, ongeveer 60.000 kilo CO2 minder uitgestoten! En dan hebben we nog niet eens de lange termijn effecten meegenomen!
 
Linda en Hein vertellen over hun deelname en wat dit voor invloed heeft gehad op hun leven.  De termen ecorexia, flexitariër en CO2-compensatie vliegen over de tafel en ook Loretta en Quincy blijken ook al vele duurzame stapjes te zetten.
 
De rest van de Groene Golf crew was mee gekomen als mental support en konden na afloop proeven van de veganistische pannekoekjes bereid door Jigal, een van de koks van koffietijd. De pannenkoekjes, oftewel Lachoech, bevat geen zuivel, heeft 1000 en 1 gaatjes en is daardoor bijzonder luchtig. En lekker! Benieuwd geraakt en wil je het ook proeven? Het recept staat op de website van koffietijd: https://www.koffietijd.nl/Lachoech_
 
Groetjes, 
Hilde Koopmans
Groene Golf 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *