Reis terwijl u slaapt

Ik was enorm toe aan vakantie na drukte op het werk en alle vakantieverhalen van vrienden om mij heen. Maar met de feestdagen meegerekend bleven er nog maar een paar vakantiedagen over , dus blijft het bij een weekje weg in november. Waarheen? Een tripje naar Corsica, een strandvakantie Portugal of een stedentrip naar New York? Allemaal prachtig, maar is het nu echt nodig om voor een weekje meteen een vlucht te nemen? Ik was toe aan rust, nieuw avontuur en wat schone natuur, is dat niet dichter bij huis te vinden? Voldoende mogelijkheden in Duitsland, België of zelfs binnen ons eigen Nederland – ik ben groot fan van een zeil- of wandeltocht over de Waddenzee. Dan moet het toch ook lukken om een avontuurlijke vakantie te bereiken zonder in het vliegtuig te moeten stappen? Ja!

Mijn nieuwe avontuur ga ik zoeken in Schotland, met de prachtige bergen, eigen cultuur en mogelijkheid om te bereiken met de boot. En die boottocht is al een avontuur op zich, waarbij mijn vakantie begint in IJmuiden. De kermis van het drukke leven verdwijnt aan de horizon als ik Nederland klein achter mij laat. In de boot, die de hele nacht vaart en mij voor een paar tientjes naar de overkant brengt, kan ik mij continu vermaken. Vlak na aankomst heerlijk dineren, alle cafés op de boot ontdekken (kroegentocht!) en naar Spider Man in de bioscoop. Zelfs met onze dierlijke vrienden wordt rekening gehouden in het hondenhotel. Na een avond ronddwalen kan ik heerlijk slapen aan boord, terwijl de boot rustig doorvaart. Samen in een ‘kooi’ zoals een slaapkamer genoemd wordt op een boot, kom je tot een goede reflectie van de afgelopen periode en de beste gesprekken. In de ochtend waait het slaap uit mijn ogen op het dek terwijl ik Schotland zie naderen. Land in zicht, de vakantie kan beginnen! De veerboot is een van de schoonste gemotoriseerde transportmiddelen die er zijn en het brengt je tijdens je diner en nachtrust op plek van bestemming. Waarom zou je dan nog in het vliegtuig stappen voor je welverdiende vakantie? Ik raad iedereen aan om de bootblijheid zelf te ervaren op een tocht naar Groot Brittannië, Scandinavië of onze eigen eilanden. Maar ook kan de treintrots overheersen met heerlijk comfortabele trips naar Parijs, Duitsland of een mooie Hollandse stad. Maximaal genieten, minimaal vervuilen.

Groetjes vanuit Schotland,

Tim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *