Vega Verjaardag

Owja… Even vergeten. Ik ben ook nog jarig deze periode. En hoewel vrienden en familie al gewend zijn aan het feit dat ik zelf niet vaak vlees eet, weten ze dat er toch altijd ook niet-vegetarische opties beschikbaar zijn. Deze keer is dat anders. Ik ga de uitdaging aan om ook de verjaardagsborrel (ook al valt die tweede Kerstdag) vegetarisch door te brengen.

Te beginnen bij de kazen. Er blijken ook goede vegetarische opties beschikbaar. Fluitje van een cent. Dan iets voor op de toastjes. Naast de zelfgemaakt humus (ik hoor het commentaar van vader en opa al…) moet er natuurlijk ook iets voor de echte mannen zijn. Dat is lastiger dan ik dacht. Ja, die eigengemaakte eiersalade is best prima en ook de andere smeersels kunnen normaal gesproken prima bekoren, maar wat doe je in plaats van de favoriete paté en pittige kip?

Ik besluit het over een andere boeg te gooien. Er kan natuurlijk ook iets naast de toastjes worden geserveerd. Een eigen favoriet dan maar. Want wie kan de geur en het zout van nacho’s uit de oven weerstaan? Een goede dip erbij en klaar!

Ok, volgens mij ben ik er klaar voor. Voor de zekerheid maar wat extra aandacht besteed aan de keuze van de huiswijn. En ach, anders is er volgend jaar weer een kans. We gaan het zien. Wish me luck!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *