Zorgeloos Zonder Auto Op Vakantie

Na twee jaar een camper te hebben gehuurd en een keer vliegen naar de Lofoten, gingen we in 2018 een deel van de vakantie met de trein: naar Berlijn. Dat beviel ons zo goed, dat we dit jaar alle voorgaande vakanties wilden combineren: minstens naar vier verschillende plaatsen (campergevoel), lekker ver weg (zonder vliegschaamte) en naast mooie steden ook volop genieten van de natuur. Past dat in één vakantie?

Na de afgelopen zomervakantie kan ik dat alleen maar volmondig beamen met JA. Het moet gezegd worden, de kinderen gaan niet meer mee en dat maakt het wel eenvoudig. In het boeken van de trein moet je wat handigheid krijgen en AirBnB is een uitkomst. Je kunt op de mooiste plekjes komen waar je  naast goed OV ook hele mooie natuur binnen handbereik hebt. Alleen is het huren van een fiets in Tsjechië wel wat lastig.

Reisduur: Twee weken
Reisbestemmingen: Salzburg, Olomouc (Tsjechië), Wenen en Heidelberg
Zou je het weer doen? Ja, de volgende reis is al weer gepland.

In januari 2020 ga ik met de trein naar de Weissensee voor de Alternatieve Elfstedentocht. Eindbestemming is een half uurtje van het meer. B&B en autoverhuurder pal naast het station. Je kunt er zelfs elektrische auto’s huren.

Wat valt er op? Als je de rit splitst bij Salzburg in twee boekingen (Amersfoort-Salzburg en Salzburg-Hermagor), dan is een enkele reis eerste klas (lekker comfortabel!) niet 400, maar rond de 100 euro.

1 gedachte op “Zorgeloos Zonder Auto Op Vakantie”

  1. Goed bezig Alex!

    Zelf vorig jaar naar Frankrijk en Duitsland geweest met eigen fietsen met m’n (toen) 8 jarige zoon. Verschillende stukken met de trein gedaan en een laatste stuk terug met Flixbus… heerlijk.

    Kun je zeggen waar je de tickets voor aankomende reis hebt geboekt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *